MARTIN EDEN

van Pietro Marcello

Drama

van Pietro Marcello

Martin leidt als ongeschoolde zeeman een turbulent leven, totdat hij onverwacht Elena ontmoet, een verfijnde jonge vrouw. Gefascineerd door haar kennis en schoonheid wordt hij op slag verliefd. Om zich tot haar niveau op te tillen, besluit hij schrijver te worden en zo zijn arbeidersbestaan achter zich te laten. Martins honger naar kennis brengt hem echter in politieke kringen waar hij met steeds meer passie zijn eigen stem vindt. Al snel zit hij klem tussen persoonlijke ambities en zijn liefde voor Elena. 

Martin Eden is een vrije bewerking van de gelijknamige roman van Jack London. Regisseur Pietro Marcello verplaatste het verhaal van Oakland, California naar de rauwe straten van Napels en koos ervoor om volledig op 16mm te draaien. In combinatie met bijzondere archiefbeelden en een verrassende soundtrack levert dit een meeslepend drama op waarin de charismatische Luca Marinelli op spectaculaire wijze de hoofdrol vertolkt. De film is bekroond met de prijs voor beste acteur op het filmfestival van Venetië en de TIFF Platform Prize voor artistieke kwaliteit en regie.

A Made in Italy project with the support of the Ministry of Cultural Heritage and Activities MiBAC, in collaboration with Istituto Luce Cinecittà

Winnaar Beste Acteur - Filmfestival van Venetië
Winnaar Platform Prize - Toronto International Film Festival

★★★★
“Luca Marinelli is spectaculair om naar te kijken en luisteren”
de Volkskrant


★★★★
“Ingenieus…met een schat aan archiefmateriaal”
NRC

★★★★
“Een voortreffelijke Luca Marinelli”
Algemeen Dagblad

Met
Luca Marinelli, Jessica Cressy


Frankrijk - 129 min.


Productie
2019


Scenarist
Maurizio Braucci, Pietro Marcello


DoP
Francesco Di Giacomo, Alessandro Abate


Componist
Marco Messina, Sacha Ricci


Editor
Aline Hervé, Fabrizio Federico


Originele taal
Italiaans


Release:
21 november 2019

Co-funded by the Creative Europe programme of the European Union

© IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT