PETITE FILLE

van Sébastien Lifshitz

Documentaire

van Sébastien Lifshitz

De zevenjarige Sasha droomt ervan een meisje te mogen zijn, al zolang ze zich kan herinneren. Haar familie staat haar zonder aarzelen bij. Op school moet ze echter jongenskleren dragen en wordt ze anders behandeld dan haar klasgenoten. Voor Sasha is het soms moeilijk te begrijpen waarom ze niet simpelweg kan zijn wie ze is en kan dragen wat ze wil.

Petite Fille toont zowel de strijd van een gezin tegen hun vijandige omgeving als hun dagelijkse beslommeringen. In warm gefilmde scènes zien we Sasha spelen, op balletles en tijdens haar therapiesessies. Close-ups van Sasha en beelden van haar hechte gezin geven de film een zachte intimiteit.

Met veel zorg schetst regisseur Sébastien Lifshitz een ontroerend portret. In Petite Fille geeft hij een kijk in het leven van een familie die vecht voor het geluk van hun dochter in een samenleving die vasthoudt aan traditionele ideeën over gender. Zijn aangrijpende en belangrijke documentaire ontving internationaal veel lof en werd in 2020 bekroond met de Grand Prix op het Filmfestival van Gent.

Festival logo
Festival logo
Festival logo
Winner Grand Prix, Film Fest Gent - 2020
Winner European Sound, European Film Awards - 2020

Frankrijk - 85 min.


Productie
2020


DoP
Paul Guilhaume


Componist
Yolande Decarsin


Editor
Pauline Gaillard


Originele taal
Frans


Release:
17 juni 2021

Co-funded by the Creative Europe programme of the European Union

© IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT