A CHIARA

van Jonas Carpignano

Drama

van Jonas Carpignano

Familie en vrienden van Claudio en Carmela komen samen om de achttiende verjaardag te vieren van hun oudste dochter Giulia. Er is een gezonde rivaliteit op de dansvloer tussen de jarige en haar vijftienjarige zus Chiara. Op het vrolijke feest is de hechte familie in een uitstekend humeur. Maar alles verandert de volgende dag wanneer Claudio’s auto wordt opgeblazen en hij verdwijnt. De familie zwijgt, maar Chiara wil koste wat kost weten wat er is gebeurd. Wanneer ze geheimen begint te ontrafelen over de banden van haar vader met de maffia, wordt ze gedwongen te beslissen wat voor toekomst ze voor zichzelf wil.

Met het spannende Italiaanse familiedrama A Chiara geeft regisseur Jonas Carpignano een originele kijk op het maffia-genre door de ogen van een vijftienjarig meisje. De film is het laatste deel van Carpignano’s veelgeprezen Calabrië-trilogie en ging in première in de Quinzaine des Réalisateurs-selectie in Cannes, waar A Chiara de Europa Cinemas Label Award won.

Festival logo
Festival logo
A made in Italy project with the support of the Ministry of Cultural Heritage and Activities and Tourism - MiBACT, in collaboration with Istituto Luce Cinecittà

Met
Swamy Rotolo, Claudio Rotolo, Grecia Rotolo


Frankrijk, Italië - 2021 121 min.


Scenarist
Jonas Carpignano


DoP
Tim Curtin


Componist
Giuseppe Tripodi


Editor
Affonso Gonçalves


Release:
07 april 2022

Co-funded by the Creative Europe programme of the European Union
Europa Cinemas
A made in Italy project

© IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT