SUNDOWN

van Michel Franco

Film poster

Drama

van Michel Franco

Neil Bennett, een vermogende Brit, viert met familieleden een zorgeloze vakantie in een luxe resort in het Mexicaanse Acapulco. Een telefoontje verstoort de zonnige idylle. Er is een sterfgeval in de familie en het gezelschap moet onmiddellijk terugkeren naar Londen.

Maar in plaats van zijn familie te vergezellen neemt Neil zijn intrek in een budgethotel, drinkt hij bier op het strand, ontmoet hij een plaatselijke schone en verzint hij redenen om zijn terugkeer naar huis uit te stellen.

Wat is Neil van plan? Hoe lang kan hij wegblijven terwijl zijn familie treurt en met juridische zaken worstelt? En wat als de zaken zich van kwaad tot erger ontwikkelen? In Sundown blijkt niets te zijn wat het lijkt.

Tim Roth en Charlotte Gainsbourg spelen de hoofdrollen in Sundown van de Mexicaanse regisseur Michel Franco, een origineel en mysterieus drama met vele onverwachte wendingen. Net zoals Franco’s After Lucia (winnaar Un Certain Regard Award) en New Order is Sundown een indringende, boeiende studie van klassenongelijkheid en familiegeheimen.

Festival logo
Biennale di Venezia 2021 - official selection
TIFF 2021 - official selection

Met
Tim Roth, Charlotte Gainsbourg


Frankrijk, Mexico, Zweden - 2021 83 min.


Scenarist
Michel Franco


DoP
Yves Cape


Componist
Alejandro de Icaza, Niklas Sharp


Editor
Oscar Figueroa Jara, Michel Franco


Originele taal
Engels, Spaans


Release:
08 september 2022


© IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT