Mon Légionnaire geselecteerd voor IFFR; interviews met Rachel Lang

Mon Légionnaire, de slotfilm van de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes, is geselecteerd voor International Film Festival Rotterdam, dat dit jaar online plaatsvindt van 26 januari t/m 6 februari. Imagine Filmdistributie brengt de speelfilm later dit jaar uit in de Nederlandse bioscopen. Voor een streamer en/of een interview met regisseur Rachel Lang kunt u contact opnemen met Trix van Alphen, tel: 020 612 7000, e: trix@publicy.nl.

Wie tekent bij het Franse vreemdelingenlegioen, schikt zich in een strak keurslijf van officiële procedures en ongeschreven wetten. Wapenbroeders worden familie. Terwijl een groep mannen van diverse afkomst een missie uitvoert in Mali, moeten de achterblijvende vrouwen samen een leven op zien te bouwen binnen de gesloten gemeenschap van de legerbasis.

Rachel Lang, die zelf militaire ervaring heeft, richtte zich voor dit ensembledrama op een plek waar de scheiding der seksen nog altijd strikt is: alleen mannen mogen aantreden in dit eliteleger. Terwijl nieuweling Nika zich op de legerbasis probeert neer te leggen bij de afwezigheid van haar ambitieuze verloofde Vlad, trekt advocaat Céline haar eigen plan. Haar echtgenoot Maxime volgt als officier alle protocollen volgt, maar zij weigert zich op de legerbasis te onderwerpen aan de verwachtingen van de vrouwengemeenschap.

Louis Garrel (The Dreamers), Camille Cottin (Allied), Aleksandr Kuznetsov (Better Than Us) en Ina Marija Bartaité (Walden) spelen hoofdrollen in de speelfilm van scenarist en regisseur Rachel Lang (Baden Baden). Mon Légionnaire was de slotfilm van de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en is nu geselecteerd voor het online International Film Festival Rotterdam, waar Rachel Lang een van de deelnemers is aan de Big Talks.


©2023 IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT