Drie films van Imagine geselecteerd voor Cannes 2022

Drie films die Imagine uitbrengt in de Nederlandse bioscopen zijn geselecteerd voor het 75ste Festival de Cannes (17 t/m 28 mei): Tchaikovsky’s Wife (foto boven) draait in de hoofdcompetitie, Godland en All the People I’ll Never Be beleven hun première bij Un Certain Regard.

TCHAIKOVSKY’S WIFE van Kirill Serebrennikov (hoofdcompetitie)

Antonina Miliukova is een aantrekkelijke en slimme jonge vrouw, geboren in de hoogste kringen van 19de-eeuws Rusland. Ze kan alles krijgen wat ze begeert, maar wil alleen maar trouwen met Pyotr Tchaikovsky op wie ze verliefd wordt als ze voor het eerst zijn muziek hoort. De enige reden waarom de componist uiteindelijk toestemt in een huwelijk is om een einde te maken aan de geruchten die over hem de ronde doen. Hij voelt niets voor haar, verwijt haar al zijn tegenslagen en inzinkingen en behandelt haar schandelijk. Ondanks de vernederingen blijft Antonina bij hem. Maar langzaam wordt ze tot waanzin gedreven.

Odin Biron (Petrov’s Flu), Nikita Elenev (Feya), Ekaterina Ermishina (The Execution) en Philipp Avdeev (Leto) vertolken de hoofdrollen in Tchaikovsky’s Wife van Kirill Serebrennikov (Petrov’s Flu, Leto, The Student).

GODLAND van Hlynur Pálmason (Un Certain Regard)

Aan het einde van de 19de eeuw reist een jonge Deense priester naar een afgelegen deel van IJsland om er een kerk te bouwen en de mensen te fotograferen. Maar hoe dieper hij doordringt in het onherbergzame landschap, hoe verder hij afdwaalt van zijn doel, zijn missie en zijn overtuigingen.

Elliott Crosset Hove (Winter Brothers, The Bridge) speelt de hoofdrol in Godland van Hlynur Pálmason, de regisseur van bekroonde films zoals A White, White Day en Winter Brothers.

ALL THE PEOPLE I’LL NEVER BE van Davy Chou (Un Certain Regard)

Freddie, geadopteerd en opgegroeid in Frankrijk, keert op haar 25ste impulsief en voor het eerst terug naar haar geboorteland Zuid-Korea. In een voor haar onbekend land gaat ze op zoek naar haar biologische ouders. Daarmee geeft ze haar leven een nieuwe, onverwachte wending.

Ji-Min Park, Oh Kwang-Rok, Guka Han en Louis-Do De Lencquesaing spelen hoofdrollen in All the People I’ll Never Be van de Frans-Cambodjaanse regisseur Davy Chou, die in 2016 met Diamond Island de SACD Prijs won bij La Semaine de la Critique.


© IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT