Broeierig drama PACIFICTION van Albert Serra geselecteerd voor IFFR 2023

Pacifiction is geselecteerd voor de sectie Harbour van International Film Festival Rotterdam. Imagine brengt het broeierige drama van Albert Serra – in Cannes genomineerd voor de Palme d’Or – op 11 mei 2023 uit in de bioscopen.

De Roller is Hoge Commissaris van de Republiek op het Frans-Polynesische eiland Tahiti. De charismatische, berekenende bureaucraat beweegt zich met evenveel gemak in de hogere kringen als tussen de lokale bevolking en buitenlandse toeristen. Zijn diplomatieke talenten worden echter stevig getest als het gerucht gaat dat een Franse kernonderzeeër voor de kust van Tahiti is gesignaleerd.

Benoît Magimel als de geslepen politicus De Roller, nieuwkomer Pahoa Mahagafanau als zijn rechterhand en mogelijke minnaar en Sergi López als louche nachtclubeigenaar spelen hoofdrollen in Pacifiction. Het broeierige drama van de Catalaanse regisseur Albert Serra (Liberté, La mort de Louis XIV) ging in première in Cannes, waar de film meedong naar de Palme d’Or, en werd vervolgens geselecteerd voor de festivals van oa Toronto, Beijing, Hong Kong, Busan, San Sebastian, Londen en New York.

Op International Film Festival Rotterdam (25 jan t/m 5 feb 2023) draait Pacifiction in de nieuwe sectie Harbour, die staat voor de multidimensionaliteit van het festival en zijn status als veilige haven voor kwaliteitsfilms. Het is de plek voor films waarvan het festival vindt dat de wereld ze moet zien.


© IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT