Tchaikovsky’s Wife 11 mei in de bioscopen

Imagine Filmdistributie brengt Tchaikovsky’s Wife op 11 mei uit in de bioscopen. Alyona Mikhailova en Odin Lund Biron spelen de hoofdrollen in Kirill Serebrennikovs speelfilm over een tragische liefde.

Antonina Miliukova is een aantrekkelijke en slimme jonge vrouw, geboren in de hoogste kringen van 19de-eeuws Rusland. Ze kan alles krijgen wat ze begeert, maar wil alleen maar trouwen met Pyotr Tchaikovsky op wie ze verliefd wordt als ze voor het eerst zijn muziek hoort. De enige reden waarom de componist uiteindelijk toestemt in een huwelijk is om een einde te maken aan de geruchten die over hem de ronde doen. Hij voelt niets voor haar, verwijt haar al zijn tegenslagen en inzinkingen en behandelt haar schandelijk. Ondanks de vernederingen blijft Antonina bij hem. Maar langzaam wordt ze tot waanzin gedreven.

Odin Lund Biron (Petrov’s Flu), Nikita Elenev (Feya), Ekaterina Ermishina (The Execution) en Philipp Avdeev (Leto) vertolken de hoofdrollen in Tchaikovsky’s Wife van Kirill Serebrennikov (Petrov’s Flu, Leto, The Student). De film ging in première in het hoofdprogramma van Cannes en maakte vervolgens een zegetocht langs internationale festivals.


© IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT