Pacifiction van Albert Serra vanaf 1 juni in de bioscopen

Imagine Filmdistributie brengt Pacifiction op 11 mei 2023 uit in de bioscopen. Benoît Magimel, Pahoa Mahagafanau en Sergi López spelen hoofdrollen in het broeierige drama van Albert Serra (Liberté, La mort de Louis XIV), in Cannes genomineerd voor de Palme d’Or.

De Roller is Hoge Commissaris van de Republiek op het Frans-Polynesische eiland Tahiti. De charismatische, berekenende bureaucraat beweegt zich met evenveel gemak in de hogere kringen als tussen de lokale bevolking en buitenlandse toeristen. Zijn diplomatieke talenten worden echter stevig getest als het gerucht gaat dat een Franse kernonderzeeër voor de kust van Tahiti is gesignaleerd.

Benoît Magimel als de geslepen politicus De Roller, nieuwkomer Pahoa Mahagafanau als zijn rechterhand en mogelijke minnaar en Sergi López als louche nachtclubeigenaar spelen hoofdrollen in Pacifiction. Het broeierige drama van de Catalaanse regisseur Albert Serra ging in première in Cannes, waar de film meedong naar de Palme d’Or, en werd vervolgens geselecteerd voor de festivals van oa Toronto, Beijing, Hong Kong, Busan, San Sebastian, Londen en New York.


© IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT