'Here' vanaf 27 juni in de bioscopen

Imagine Filmdistributie breng Here op 27 juni uit in de bioscopen. Stefan Gota en Liyo Gong spelen de hoofdrollen in de speelfilm van Bas Devos, die onder meer werd geselecteerd voor de festivals van Berlijn, Barcelona, Lissabon, San Sebastian, New York en Rotterdam.

Regisseur Bas Devos en cameraman Grimm Vandekerckhove, die de Robby Müller Award 2024 krijgt uitgereikt, zijn van 26 tot 28 januari op International Film Festival Rotterdam en beschikbaar voor interviews.

Stefan is een zachtaardige bouwvakker in Brussel die op het punt staat te vertrekken naar zijn thuisland Roemenië. Tijdens zijn wandelingen en afscheidsbezoeken aan vrienden en familie ontmoet hij Shuxiu, een jonge Belgisch-Chinese vrouw die haar studie wijdt aan mossen. Haar oog voor het nauwelijks zichtbare intrigeert Stefan en richt zijn blik nog meer op de schatten die ons voortdurend omringen.

Regisseur Bas Devos (Ghost Tropic, Hellhole, Violet) levert een bedachtzame film af, een potentiële liefdesgeschiedenis, die reflecteert op de voordelen en de voldoening van het vinden van het zelf in het nu. Op de Berlinale werd Here bekroond met de Encounters Award en de FIPRESCI Award.


© IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT