'Captives' 19 september in de bioscopen

Imagine Filmdistributie brengt Captives op 19 september uit in de bioscopen. Mélanie Thierry speelt de hoofdrol in de speelfilm van Arnaud des Pallières, geïnspireerd op historische gebeurtenissen in een Franse psychiatrische inrichting.

Parijs, 1894. Op zoek naar haar moeder laat Fanni zich vrijwillig opsluiten in de psychiatrische inrichting La Salpêtrière. Tussen de zogenaamde ‘waanzinnige vrouwen’ ontdekt ze onverwacht een gemeenschap van moderne heldinnen en lotgenoten waarmee ze vriendschap sluit. Ondertussen wordt in de inrichting het beruchte en populaire Bal des Folles voorbereid. Politici, kustenaars en de Parijse elite komen massaal op het gekostumeerde bal af. Voor Fanni is het de laatste hoop om aan de naderende val te ontsnappen.

Mélanie Thierry, Josiane Balasko, Marina Foïs, Yolande Moreau en Carole Bouquet vormen de Franse sterrencast in de speelfilm Captives van Arnaud des Pallières (Orpheline, Michael Kohlhaas). Het meeslepende en ontroerende historische drama – naar de roman Le Bal des Folles van Victoria Mas – is geïnspireerd op de beruchte psychiatrische inrichting La Pitié Salpêtrière, waar in de negentiende eeuw duizenden vrouwen, vaak tegen hun wil, werden opgesloten. Jaarlijks werd er een groots bal georganiseerd waar inwoners van Parijs zich konden vergapen aan patiënten in extravagante kostuums.


© IMAGINE FILMDISTRIBUTIE NL • Website design by GRAB IT